EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
x
EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
Telefonkönyv
Keresés:
Ügyfélkapu
E-mail cím:
jelszó:

Informatikai Osztály


Szolgáltatások


Kapcsolat

EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály

3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Informatikai segítségnyújtás

Helpdesk mellék: 2345

Helpdesk mobil: +3620 203-7890

E-mail: helpdesk@uni-eszterhazy.hu

Nem informatikai ügyekben kérjük a 0636-520-400 központi számot hívja!


Munkaidőnk

  • Hétfő-csütörtök: 7:30-16:00
  • Péntek: 7:30-13:30 óráig

Mobilflotta váltás tájékoztató


Az EKF mobiltelefon szolgáltatását az elmúlt években a T-Mobile látta el. Már korábban jeleztük, hogy ebben az évben az új szolgáltatónk a Vodafone lesz. Ezzel kapcsolatban kérjük, olvassa át alábbi tájékoztatónkat.

  1. A szolgáltató váltás intézményünk törvényi kötelezettsége. A jelenleg érvényes közbeszerzési szabályok értelmében az intézménynek nincs lehetősége sem a váltás mérlegelésére, sem a szolgáltató kiválasztására, mivel ilyen szerződés kizárólag a Vodafone-nal köthető.
  2. A szolgáltató váltás időpontja 2015. július 30-a, 21:00 óra.
  3. A telefonokban a szolgáltató váltás időpontjában SIM kártyát kell cserélni, ezeket előzetes értesítés után az Informatikai Osztály (IO) arra kijelölt munkatársánál kell átvenni. A kártyákat július 16-án kapjuk meg. Amennyiben nem tudja, hogyan kell a SIM kártyát kicserélni, az IO munkatársaitól még a csere előtt kaphat tájékoztatást.
  4. Amennyiben a jelenlegi SIM kártyán adatokat tárolt, úgy azok az új kártyán nem lesznek elérhetők. Igény esetén a régi SIM kártyák tartalmát augusztus 14-éig az IO munkatársai átmásolják az új kártyákra. Másoló berendezések Kérészy Lászlónál és Varga Tamásnál állnak rendelkezésre.
  5. A SIM kártyák mindhárom méretben (normál, mikro, nano) használhatók úgy, hogy a megfelelő méretű darabot kell kitörni az átadott kártyákból.
  6. Felhívjuk figyelmüket, hogy az új SIM kártyák csak szolgáltatótól független, vagy Vodafone hálózatára korlátozott telefonban fognak működni. A jelenleg használt telefonok a T-Mobile hálózatából abban az esetben függetleníthetők, ha azon már nincs élő hűségnyilatkozat. A függetlenítés díjköteles, ha azt a T-Mobile végzi el. A saját tulajdonú készülékek függetlenítésben az EKF nem nyújt anyagi támogatást, annak megoldása a tulajdonos feladata.
  7. A flottába nem lehet olyan számot áthordozni, melyen élő T-Mobile hűségnyilatkozat van. A hordozás csak a hűség lejártakor, vagy az eredeti szerződésben foglalt díjak megfizetése után válik lehetségessé. Az EKF nem nyújt anyagi támogatást az ilyen kártyák hűségszerződéseinek feloldásához.
  8. Az új szolgáltató belépésével a szolgáltatás tarifái is megváltoznak. A KEF-ben foglalt díjszabás legfontosabb elemei a következők:
    1. A hívások másodperc alapú elszámolásban kerülnek kiszámlázásra.
    2. Minden megkezdett hívás percenkénti díja nettó 2.80 Ft. Megszűnik tehát a jelenlegi szerződésben működő, teljes magyarországi forgalom díjmentessége.
    3. A KEF kötelezettek egymás közt indított hívásai díjmentesek, ebbe a körbe várhatóan az összes felsőoktatási intézmény, állami szervek mobiltelefonjai beletartoznak.
    4. Két internet csomag választható, havi 1GByte vagy 5GByte havi forgalommal. A túlforgalmazás díjmentes, de az átviteli sebesség ilyen esetben jelentősen lecsökken.
    5. Külföldi telefonhasználat esetén napijegyet kell vásárolni, ellenkező esetben a szolgáltatás igénybevétele rendkívül magas díjazású lesz. Ezért minden kolléga figyelmét felhívjuk arra, hogy külföld útjai előtt gondoskodjon a napijegy beszerzéséről. Ebben az IO munkatársa, Kérészy László nyújt segítséget.
    6. A keretösszegekről, az elszámolás módjáról és feltételeiről később küldünk értesítést.
  9. A közbeszerzésben működő előfizetésekhez a Vodafone nem biztosít kedvezményes árú készüléket.
  10. A szolgáltató váltást követően a mobil stickek teljes cseréje szükséges, ideértve a különböző mérőberendezésekbe épített stickeket is. A régi stickek nem használhatók, helyettük újakat kell vásárolni.
  11. Az IO weblapján, a bejelentkezés után megtekinthető elszámolási felület az átállás után változni fog, ennek készültségéről szintén tájékoztatást küldünk.
  12. A Vodafone szerződése a KEF-ben 2015. december 31-ig él. A jövő évben a szolgáltatást bármelyik mobilszolgáltató megnyerheti, ha ez nem a Vodafone lesz, akkor újabb váltásra kerül sor. Ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy a jövőben csak független készüléket szerezzen be, illetve ennek ismeretében döntsön hozzátartozói telefonjának szolgáltató váltásáról.
  13. EKF flottás telefon magáncélú használatának költségei: A flottás telefonok magáncélú használatának adó és járulékfizetésére vonatkozólag az irányadó jogszabály a 1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról XIII. fejezete (Egyes juttatások adózásának szabályai). Ez alapján a flottatag magánszemélyt várhatóan a biztosított keretösszeg 20 %-ának mértékéig, vagy a nyilvántartott magáncélú telefonhívások összege után terheli fizetési kötelezettség az EKF felé. A megállapított keretösszeg fölötti telefonhasználati költségek teljes mértékben a flottatag magánszemély terhelik.
  14. Az EKF flottában való részvétel minden dolgozó számára önkéntes. Aki az EKF flottában saját telefonszámát hozta be, annak természetesen van lehetősége arra hogy a számhordozás előtt flottatagságát megszüntesse. Ilyen igények esetén ezt kérjük szíveskedjenek Koczka Ferenc számára írásban jelezni.


Családtagok flottája
  1. A Vodafone a KEF kötelezett intézmények dolgozóinak hozzátartozói számára kedvezményes csomagot kínál. Ebben a csomagban előfizetőnként 5 SIM kártya igényelhető, és a főiskola flottájának telefonjai díjmentesen hívhatók. Az igényléshez szükséges iratokat az IO munkatársa állítja ki.
  2. A családtagok flottájának díjairól később értesítjük Önöket.
  3. Amennyiben a családtagok flottájához történő csatlakozás hűségnyilatkozat elfogadásával jár, érdemes alaposan átgondolniuk döntésüket a 12-es pontban leírt szolgáltatási határidő, és a nem ismert jövőbeni szolgáltató miatt.


Az oldalon található tartalom az EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály tulajdonát képezi.